En toen was er de vereniging…

Op 2 februari 2012 zijn we met de eerste ‘early birds’ van start gegaan met The Crowd. We waren op uitnodiging van Jelmer Evers te gast bij UNIC voor de allereerste event-storm. Waar het naar toe zou gaan, wist niemand. Ik dacht: laten we maar gewoon beginnen in plaats van het helemaal van tevoren uitdenken. Bijna een jaar later, en een hoop wijzer, is het zover: The Crowd is een zelfstandige vereniging. Met een bestuur. En statuten. Helemaal officieel.

Terugkijkend op het afgelopen jaar zie ik dat het aantal deelnemers en volgers niet zo hard groeide als ik had gehoopt of gedacht. Tegelijkertijd waren de activiteiten die hebben plaatsgevonden, en voornamelijk door deelnemers zijn geïnitieerd en gefaciliteerd, zo veel gaver dan ik had durven dromen. Ik herinner me een opmerking van een van de nieuwe deelnemers na Eat, meet & discover: “zo veel energie heb ik tijdens een training of workshop nog nooit ervaren!”

Toch merk ik dat er ook nog wel wat vragen zijn. Hoe gaat het nu verder? Hoe weet ik dat er voldoende activiteiten georganiseerd worden waar ik naar toe wil? Hoe organiseer ik zelf een activiteit? Kan mijn school mijn lidmaatschap betalen? Op de blog staat een FAQ pagina. Maar goed… we zijn ook nog steeds aan het ontdekken. En waar ik echt trots op ben, is dat we dat mét de deelnemers doen. Nu The Crowd een vereniging is geworden, is het eigenaarschap van de deelnemende leraren merkbaar toegenomen.

Wat ik tot slot hoop is dat we komend jaar weer een groot aantal gave, inspirerende en leerzame activiteiten op touw gaan zetten. Dus als je ideeën hebt, join The Crowd en maak ze waar!

Heb je concrete vragen voor ons als bestuur? Stel ze gerust!

CU@ the Crowd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s